Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

DS: SNS preko svojih aktivista podnosi krivične prijave

Gradski odbor Demokratske stranke ocenio je danas da Gradski odbor SNS-a ima "dve aktivnosti" - molbe Aleksandru Vučiću da organizuje miting samopodrške i saopštavanje vesti iz tužilaštva, "u kom preko svojih aktivista" podnosi krivične prijave protiv predsednika DS-a Bojana Pajtića.

Novosadska fabrika "Petar Drapšin" odlazi u stečaj

Novosadske fabrika u restrukturiranju "Petar Drapšin" koja se bavi proizvodnjom veznih elemenata i vijčanih mašinskih proizvoda našla se na spisku od 188 preduzeća, za koja je Agencija za privatizaciju odlučila da će ići u stečaj.

Inspekcija odlučuje o izbačenoj učenici iz Karlovačke gimnazije

Prosvetna inspekcija je izvršila kontrolni inspekcijski nadzor u Karlovačkoj gimnaziji i utvrdila da Školski odbor nije izvršilo nalog mera koji mu je dat, da učenicu, izbačenu jer je na Instagramu postavila fotografije nekoliko profesora, propraćene ružnim komentarima, vrati u tu školu.

Predstavljen "Smart cities" program

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada organizovala je prezentaciju ''Smart Cities'' programa pod nazivom ''Novi Sad, pametan grad – aktivnosti i prilike'' za predstavnike malih i srednjih preduzeća, a pre svega za sve zainteresovane IT firme, telekom operatere, davaoce usluga Interneta, Inovacione centre, programerske firme i sve druge iz oblasti ICT-ja.

Mali Novosađani obradovali decu sa Kosova

Poklon paketići koji su u Božićnoj akciji Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković" prikupljeni u novosadskim školama, preko Kancelarije za Dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni su deci sa Kosova i Metohije.

Svečano obeležen 267. rođendan Novog Sada

Povodom obeležavanja 1. februara, Dana Grada Novog Sada, u Svečanoj sali Gradske kuće upriličen je prijem delegacija iz gradova pobratima i gradova prijatelja, a domaćini su bili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Siniša Sević.

FTN sinonim za kvalitet "pametnih kuća"

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu je sinonim za kvalitet "pametnih kuća", izjavili su vanredni profesor na Odseku za automatiku, geomatiku i upravljanje sistemima novosadskog Departmana za računarstvo i automatiku Velimir Čongradac i profesor Zoran Jeličić, šef katedre na tom Odseku.

U ponedeljak prezentacija Smart Cities programa

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Novog Sada u ponedeljak, 2. februara organizuje prezentaciju Smart Cities programa pod nazivom ''Novi Sad, pametan grad – aktivnosti i prilike'' za predstavnike malih i srednjih preduzeća sa teritorije grada.

Otkazi u NIS-u za 248 radnika

Uskoro bi se ponovo moglo očekivati smanjenje broja zaposlenih u NIS-u, a bez posla bi, kao tehnološki višak, moglo ostati 248 administrativnih radnika, među kojima su i invalidi i samohrani roditelji.