Mali Novosađani obradovali decu sa Kosova

Poklon paketići koji su u Božićnoj akciji Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković" prikupljeni u novosadskim školama, preko Kancelarije za Dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni su deci sa Kosova i Metohije.
Poklon paketići koji su u Božićnoj akciji Dobrotvorne ustanove Eparhije bačke "Vladika Platon Atanacković" prikupljeni u novosadskim školama, preko Kancelarije za Dobrotvorni rad Eparhije raško-prizrenske podeljeni su deci sa Kosova i Metohije.

Kako se navodi u saopštenju Dobrotvorne ustanove, paketići su podeljeni u vrtiću i Osnovnoj školi "Ugljare" u na Kosovu i Metohiji. Vrtić pohađa oko 40 dece, a školu pohađa 160 dece iz okolnih mesta Kosovo Polje, Ugljare, Bresje i Kuzmin.

"Svako dete je dobilo po dva paketića, a deo preostalih paketića podeljen je mnogočlanim porodicama na Kosovu i Metohiji", kažu u Eparhiji bačkoj.

Akciju prikupljanja paketića je sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog dr Irineja, organizovala Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke Vladika Platon Atanacković u saradnji sa Katihetskim odborom Eparhije bačke.

Akciji prikupljanja paketića su se priključile Osnovne škole Desanka Maksimović iz Futoga, Đura Jakšić iz Čuruga i Laza Kostić iz Kovilja. "Ovakvim i sličnim akcijama Eparhija bačka želi da iskaže socijalnu i društvenu odgovornost i ujedno da svoj doprinos u rešavanju problema sa kojima se suočava narod koji živi na Kosovu i Metohiji", zaključuje se u saopštenju.



  • Tina

    03.02.2015 09:14
    jadno je
    Kada vidim kakvi oko nas zive..toliko pakosti da je to strasno.Sad je sporno i kome su dati paketici,kojoj i cijoj deci?!Pa zar delite decu na juznu i severnu?!Tako bi rekli i da nekom nedaj Boze treba za lek.Nek vam bude na cast.
  • teski centar

    02.02.2015 10:02
    @Anonimus
    Koliko treba mrzeti sopstveni narod i biti ograničen kao čovek da bi ovako nešto rekao...
  • Vojvodina Republika

    02.02.2015 08:27
    @"novosađanin"
    Ova "gornja Srbija" ima svoje ime - Vojvodina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti