Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Dimitrije Erdeljan ponos Novog Sada

Danas je u Gradskoj kući organizovan prijem za učenika Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Dimitrija Erdeljana koji je osvojio srebrnu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajvanu i njegovog profesora Marka Savića.

"Bife Putin" usred Novog Sada

Novosađanin Radivoj Miljanić otvorio je u centru grada bife koji će nositi ime predsednika Ruske federacije Vladimira Putina, zbog, kako je naveo, "svoje političke opredeljenosti".

FOTO: Konji pasu na Novom naselju

Na Novom naselju jutros je viđen nesvakidašnji prizor - šest konja koji su se šetali Bulevarom Slobodana Jovanovića. U pitanju su lipicaneri iz registrovane ergele.

Neprijatna situacija zbog ideje mladića iz Novog Sada

Od ideje novosadskih mladića da ugoste selekciju Luganska ogradili su se i FSS i gradonačelnik Miloš Vučević. S druge strane, novi predsednik UO novosadskog niželigaša Tomislav Lovreković (25) kaže da ni od koga nije tražio odobrenje za odigravanje ove utakmice.

Kako se izvući iz vira?

U slučaju da se nađete u opasnosti od vira na kupalištima, ne treba praviti nagle pokrete, već lagano, plivati uz struju od sredine vira i polako laganim pokretima izlaziti iz vira.

Hepatitis je "tihi ubica" Novosađana

U Novom Sadu je po procenama svaki četrnaesti Novosađanin zaražen virusnim hepatitisom, a tačan broj zaraženih se ne zna jer se oboleli jave lekaru najčešće kada je već prekasno.