Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

FOTO: Park Bistrica - "Koja stoka živi ovde?"

Tačno dve godine nakon otvaranja i uređenja, park "Bistrica" na Novom naselju danas je potpuno devastiran. Preostalo je svega pet klupa, od kojih su tri cele, nekoliko kanti za otpatke, a na više mesta počupane su mladice.

Umbrija džez festival se vraća u Novi Sad?

Povratak Umbrija džez festivala na ulice Novog Sada, ideja da novinari i studenti žurnalistike odlaze na najpoznatiji Festival žurnalizma u Peruđi, samo su neki od planova kulturne saradnje na kojima će Vlada Vojvodine raditi sa delegacijom Peruđe iz regije Umbrija.

Uhapšeni razbojnici

Kriminalistička policija uhapsila je Z. V. (19) i B. G. (19), sa područja Novog Sada, zbog sumnje da su, 10. aprila, počinili razbojništvo.

Novosađani vole da voze bicikle

Biciklistička tura kroz Novi Sad, rekreativnog sadržaja, pod nazivom "Buđenje ranog proleća", održana je u subotu 13. aprila u organizaciji magazina "Lepota i Zdravlje".

Plaćanje autobuske karte preko sms poruka

Novosadsko Gradsko saobraćajno preduzeće biće iključeno u Evropski projekat za istraživanje, razvoj i inovacije "Mobiwallet" (mobilni novčanik) koji će omogućiti plaćanje karte mobilnim telefonom.

Krpelji prete u prirodi

Oko 30 odsto krpelja na našem području zaraženo je Lajmskom bolešću, pa u Klinici za infktivne bolesti apeluju na građane da kada borave u prirodi, obrate pažnju na ove insekte.