Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Led na Dunavu sve veći problem

Republička direkcija za vode treba da preduzme hitne mere za sprečavanje nagomilavanja leda u zoni Novog Sada, saopštilo je danas preduzeće "Vode Vojvodine".

"Zimske službe rade na zavidnom nivou"

Celokupna Zimska služba grada funkcioniše na zavidnom nivou, na zalihama ima dovoljno soli i ostalih sredstava za tretiranje saobraćajnica i ljudstvo i mehanizacija spremni su za novi hladni talas najavljen za kraj ove nedelje, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

Čiste se sporedne ulice

Ekipe JKP "Put" danas čiste sneg u ulicama drugog i trećeg prioriteta u Novom Sadu i prigradskim naseljima, ali i kamionima odnose velike količine snega sa glavnih bulevara.

Pomozite stanovnicima Velikog rita!

Incijativa za Društveni centar, uz podršku Radija 021, organizuje prikupljanje tople odeće i obuće, ćebadi i jorgana za stanovnike Velikog rita koji su ugroženi talasom velike hladnoće.

Pavličić traži ostavku Zorane Marković

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić zatražio je smenu direktorke Agencije za borbu protiv korupcije Zorane Marković i najavio niz tužbi zbog kaljanja ugleda kako članova Gradskog veća, tako i samog Novog Sada.

Potrošnja struje blizu rekorda

Potrošnja struje u Vojvodini 7. februara je premašila najveći očekivani maksimum za ovaj talas zahlađenja od 35 miliona kilovat-časova, saopštila je Elektrovojvodina.

FOTO: Premijera predstave "Mara/Sad"

Predstava "Mara/Sad" ("Marat the Sade"), po komadu Petera Vajsa, u režiji Andraša Urbana, biće premijerno izvedena u četvrtak, 9. februara, u Novosadskom pozorištu/Ujvideki Szinhaz.

Zaliha krvi ima, ali fale trombociti

U Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine trenutno su deficitarni trombociti, ali u ovoj zdravstvenoj ustanovi očekuju da će se stanje, kada je reč o ovom krvnom produktu, stabilizovati vrlo brzo.

Prijavite gde su opasne ledenice

Novosađani bi trebalo da, gde god je moguće, očiste sneg i uklone ledenice sa svojih krovova, terasa i balkona kako prolaznici ne bi bili povređeni, apeluju iz Glavnog štaba za vanredne situacije.

Divljač nije ugrožena

Divljač na Fruškoj gori nije ugrožena, jer su ekipe Nacionalnog parka iznele dovoljno hrane pre nego što je pao sneg, rečeno je danas u Nacionalnom parku Fruška gora.

Odbačena prijava protiv Pavličića

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu Agencije za borbu protiv korupcije podnetu protiv gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića i još 12 članova Gradskog veća, izjavio je portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Ledolomci čekaju ugovor

Dva ledolomca u zoni Dunava kod Novog Sada spremna su za razbijanje leda na reci, ali je problem što firma "Dunav grupa agregati", u čijem su vlasništvu ti brodovi, nema potpisan odgovarajući ugovor s Direkcijom za vode Srbije, rekao je direktor saobraćaja u toj firmi Aleksandar Krstić.