Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Budžet Vojvodine za 2012. manji od ovogodišnjeg

Na sednici Skupštine Vojvodine 21. decembra očekuje se rasprava o budžetu pokrajine za iduću godinu, najavio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, a budžet za 2012. će biti nešto manji od ovogodišnjeg koji je iznosio 61,8 milijardi dinara.

Ružici Rudić-Vranić nagrada za rodnu ravnopravnost

Vojvođanski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova dodelio je danas godišnja priznanja za rodnu ravnopravnost Ružici Rudić-Vranić iz Subotice i Komisiji za rodnu ravnopravnosti Skupštine opštine Žitište.

Tamara Krstonišić najbolja u besedništvu

Tamara Krstonošić, studentkinja druge godine na Pravnom fakultetu pobednica je tradicionalnog, 15. po redu takmičenja u besedništvu koje je sinoć održano u prepunom amfiteatru Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Ranije rukovodstvo oštetilo "Zelenilo" za 200.000 evra

Od kraja 2004. do sredine 2008. godine, "Gradskom zelenilu" je, prema procenama, naneta šteta od oko 200.000 evra, u vreme kada su u rukovodstvu bili ljudi od kojih je većina sada u Srpskoj naprednoj stranci, kaže direktorka tog preduzeća Nataša Rašeta.

Žitelji Bocki ponovo u Skupštini grada

Stanovnici  naselja Bocke, koji su na novembarskom zasedanju Skupštine grada pokušali da uđu na sednicu, najavili su da će u decembru ponovo pokušati da se obrate odbornicima.

Blokirali autoput Novi Sad-Subotica

Oko stotinu osoba u invalidskim kolicima danas je, sa pratiocima, blokiralo autoput Novi Sad-Subotica kod Siriga, protestujući što još nije udovoljeno njihovom zahtevu za povećanje naknada za tuđu negu i pomoć.