Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Stanovi za vojsku u Novom Sadu

Vlasnicima nekretnina, koji su profesionalni ili penzionisani pripadnici Vojske Srbije, od danas su na raspolaganju stanovi u Ulici Lenke Dunđerski broj jedan, odnosno u delu Novog naselja prema kasarni.

Među Novosađanima sve češći razvodi

Broj razvoda u Novom Sadu je u porastu u 2011. godini, a Centar za socijalni rad nema podatke o tome koliko je parova koji su prethodno tražili pomoć razvedeno, a koliko je ostalo u braku.

Nema para za nove vrtiće

Osim za novi vrtić u Radničkoj ulici, ni za jedan drugi koji je Predškolska ustanova planirala da izgradi ili proširi, za sada nema naznaka da će biti obezbeđen novac.

Novi Sad - grad razvoda

Svakog dana u proseku četvoro građana Novog Sada podnesu zahtev za razvod, čime se ovaj grad popelo na vrh lestvice gradova sa najviše propalih brakova.

Ministarstvo šalje nadzor u Betaniju

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja prikupila je činjenice i dokumentaciju i predložila da se u slučaju smrti nerođene bebe u novosadskom porodilištu uradi spoljni stručni nadzor.

Izostala podrška

Svega desetak ljudi odazvalo se današnjem pozivu Asocijacije individualnuih potrošača gasa na štrajk upozorenja, povodom poskupljenja tog energenta, a organizatori protesta u nameri da predaju zahtev "Srbijagasu" za ukidanjem aktuelnog cenovnika, nisu stigli dalje od portirnice preduzeća.

VIDEO: Još 350 policajaca za Novi Sad

Prilikom otkrivanja spomen-ploče novosadskim policajcima koji su izgubili živote na dužnosti, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će problem nedostatka policajaca u Novom Sadu biti rešen regionalnim konkursima pomoću kojih će vojvođanska prestonica uskoro dobiti još 350 policajaca.

Prijava za kurs moderne gitare

Kurs moderne gitare za mlade održaće se u prostorijama Gradske biblioteke "Danilo Kiš" na Limanu. Kurs je namenjen uzrastu od 15 do 30 godina.

Štrajk upozorenja ispred "Srbijagasa"

Članovi Asocijacije individualnih potrošača gasa zatražiće od direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića da podnese zahtev premijeru Mirku Cvetkoviću kojim će se nedavno usvojeno poskupljenje gasa staviti van snage.