Nema para za nove vrtiće

Osim za novi vrtić u Radničkoj ulici, ni za jedan drugi koji je Predškolska ustanova planirala da izgradi ili proširi, za sada nema naznaka da će biti obezbeđen novac.
Osim za novi vrtić u Radničkoj ulici, ni za jedan drugi koji je Predškolska ustanova planirala da izgradi ili proširi, za sada nema naznaka da će biti obezbeđen novac.

Direktor "Radosnog detinjstva", Borislav Samardžić, kaže za Radio 021 da je, što se tiče te ustanove, sve urađeno za početak izgradnje vrtića u Veterniku kod nove osnovne škole. "Papirlogolija je završena i imamo dozvolu za gradnju. Čim nađemo izvor finansiranja za vrtić u Veterniku, može da počne da se radi. Mi konkurišemo stalno, u svim mogućim fondovima - razvojnim, pristupnim, Fondu za kapitalna ulaganja, kod Grada, svuda. E sad, procena je Republike, Pokrajine i Grada, gde ćemo proći. Malo ko ima spremne papire, a mi imamo spremno sve", tvrdi Samardžić.

U Predškolskoj ustanovi očekuju da se u narednih nekoliko godina izgradi ili dogradi osam vrtića. Osim objekta u Veterniku, pored Osnovne škole "Marija Trandafil", u planu je i izgradnja novih vrtića u Ulici Boška Buhe na Limanu II, Somborskoj na Telepu i Mileve Marić na Novom naselju, nadogradnja u Ulici Stevana Hristića na Novom naselju i Jože Vlahovića u Petrovaradinu, te proširenje objekta u Rumenci i Budisavi. (D.S.)

  • eeeeee

    15.11.2011 15:45
    a ja znam ko će na tom mestu da podigne zgrade! e neću da vam kažem. nananana! kakav vrtić, tu će da nikne ceo kompleks p+6+pk - ekskluziva, 2000 evra kvadrat. taj investitor će da se obaveze da će da gradi vrtić al na drugoj lokaciji. sve kako pišete su meni pričali pre dve nedelje kad je odlučeno! al ste naivni! vrtić, haha!
  • mirko

    14.11.2011 12:11
    kako i da bude
    Supak iz Uzica sve stavio u svoj dzep, pa nema za decu. Posaljite budzetsku ili jos bolje privredni kriminal u gradsku upravu za obrazovanje da pretresu naceknikove dzepove
  • nema deda mraza

    14.11.2011 11:59
    -
    nema para za vrtice ali ima para za pokretanje kampanje u kojima se spominje izgradnja vrtica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti