Od početka godine u Srbiji 1.364 obolela od velikog kašlja

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da su u Srbiji, od početka godine do 10. maja, prijavljena 1.364 slučaja velikog kašlja.
Od početka godine u Srbiji 1.364 obolela od velikog kašlja
Foto: Pixabay
Od početka godine, prijavljena su dva smrtna ishoda uzrokovana velikim kašljem, a preminule su bebe stare dva i po, odnosno tri meseca.
 
Kod najvećeg broja obolelih, dijagnoza je postavljena tokom januara.
Najveći broj obolelih registrovan je među starijim od 20 godina i u uzrastu od 10 do 14 godina.
Od ukupnog broja obolelih, njih 122 (8,9 odsto) bilo je hospitalizovano, pri čemu je najveći broj hospitalizovanih bio u uzrasnoj grupi mlađih od 12 meseci (87).
 
Najveći broj obolelih prijavljen je u Južnobačkom okrugu i u Beogradu.
  • Chiske

    16.05.2024 20:32
    Razumem sto izbegavate mmr previse kontraverzi vezano za tu vakcinu iako nije opasna uopste. Ali da izbegavate za polio i veliki kasalj je van svake pameti…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Jedna bolest može da izazove promene glasa

Na jačinu glasa, boju i jasnoću utiče mnogo toga - emocije, umor, alkohol. Naučnici su, međutim, nedavno otkrili da još jedan faktor može značajno da promeni govor, a to je dijabetes tipa 2.

Zašto je gazirana voda dobra?

Prirodne gazirane mineralne vode imaju stabilan mineralni sastav i sadrže više otopljenih mineralnih supstanci od ostalih voda.