Štrajk upozorenja ispred "Srbijagasa"

Članovi Asocijacije individualnih potrošača gasa zatražiće od direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića da podnese zahtev premijeru Mirku Cvetkoviću kojim će se nedavno usvojeno poskupljenje gasa staviti van snage.
Članovi Asocijacije individualnih potrošača gasa zatražiće od direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića da podnese zahtev premijeru Mirku Cvetkoviću kojim će se nedavno usvojeno povećanje cene gasa staviti van snage.

Oni će u petak, u pet do 12, organizovati štrajk upozorenja ispred zgrade "Srbijagasa" kako bi skrenuli pažnju na probleme koje sa sobom donosi novo poskupljenje. Predsednik Skupštine Asocijacije Aleksandar Pavkov ističe da je pre donošenja cenovnika trebalo sačekati potpunu primenu novog Zakona o energetici.

"Imamo samo nacrt koji je izmenjen, Agencija za energetiku takođe nije zaživela, biće u funkciji tek od 2012. godine. Ne treba praviti korekciju cene dokle god se to ne usaglasi i da vidimo šta je čija nadležnost. Mi ćemo tražiti da, ako je neophodno poskupljenje, to bude u maju ili junu, kako bi građani, uz račune koje dobijaju, mogli da se izbore i sa starim dugovanjima", navodi Pavkov za 021.

Prema njegovim rečima, potrošačima se isporučuje banatski gas koji je nekvalitetan, zbog čega je potrošnja tog energenta automatski veća, a samim tim i iznosi na računima građana. "Gospodin Bajatović je uporedio naše cene gasa sa Nemačkom, Mađarskom, Italijom, Holandijom .... međutim, niko nije pomenuo da su nemačke plate oko 2.500 evra, a naše 300", kaže Pavkov.

Skupština Srbije krajem jula je usvojila Zakon o energetici koji bi trebalo da liberalizuje sve segmente energetskog tržišta u Srbiji. Novim zakonom se jača uloga Agencije za energetiku koja bi  od 1. oktobra 2012. godine trebalo da određuje cene struje i gasa umesto Vlade Srbije. (D.B)

  • lala

    12.11.2011 11:02
    ja bih dodala...
    hajde da se udružimo pa sve da ih oteramo sa funkcija!
  • ASKA I VUK

    11.11.2011 22:33
    Los gas je preplacen,mislim da u petak svi Novosadjani koji dele ovo misljenje treba da se pridruze ovom skupu...najavljuju poskupljena za NEKVALITETAN GAS umesto da brinu o svojim potrosacima Bajatovic i ekipa gledaju samo kako sto vise para da sklone u slamaricu. Sramota za njih i podrska skupu!
  • Stone Cold

    11.11.2011 15:35
    Individualni potrosaci su godinama gradjani drugog reda koji su zapravo samo ovce za sisanje i zato treba da se pobune jer ovako vise ne moze .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti