Među Novosađanima sve češći razvodi

Broj razvoda u Novom Sadu je u porastu u 2011. godini, a Centar za socijalni rad nema podatke o tome koliko je parova koji su prethodno tražili pomoć razvedeno, a koliko je ostalo u braku.
Broj razvoda u Novom Sadu je u porastu u 2011. godini, a Centar za socijalni rad nema podatke o tome koliko je parova koji su prethodno tražili pomoć razvedeno, a koliko je ostalo u braku.

Direktor Centra, Gojko Vojnović, kaže da broj razvoda raste i u drgim opštinama, a ne samo u Novom Sadu. "Mnoge porodice su osetile udare tranzicije i ludilo i ratove na ovim prostorima. Mnoge je to uzdrmalo i oni su se osmelili da se obrate nama kako bismo im pomogli da pronađu rešenje za probleme", kaže Vojnović.

Predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović, smatra da bi i šira porodica i društvo u celini trebalo da reaguje u slučaju nesuglasica u braku, kako bi se pomoglo deci koja pate. "Nije više to pitanje odnosa između dva bračna druga, da li se oni slažu ili ne, nego je pitanje kako se to odražava na decu", kaže Jovanović.

Savetovalište za brak i porodicu Centra za socijalni rad obeležilo je svoj 20.rođendan. Pomoć savetovališta je besplatna i dostupna svima, a razgovori se zakazuju lično, ili na telefone Centra za socijalni rad.

  • 16.11.2011 13:56
    Po pricama ljudi u Novom Sadu se ulazi u seksualne odnose ne pitajuci se da li je neko normalan, ozenjen, zarazen nekom infekcijom i svemu tome jos dodamo nasilje. Po firmama i gradu je svako sa svakim. Nije cudo sto brakovi propadaju.
  • Anonimusu

    15.11.2011 10:04
    srpski Talibanu!
    A naročito traju u fundamentalističkim muslimanskim zemljama, gde je razvod zabranjen. Pa, da krenemo njihovim stopama, trajali bi brakovi i kod nas.
  • 15.11.2011 00:22
    Dok se znalo ko je glavni brakovi su trajali. Sad se vise ne zna ni ko je musko, a ko zensko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti