Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Manje čekanja zbog crvenog svetla

Na vožnju novosadskim bulevarima i ulicama za nekoliko meseci trošiće se bar nešto manje vremena, jer Zavod za izgradnju grada planira da u većoj meri uskladi rad semafora na prometnim saobraćajnicama.

"Andrić bio Jugosloven"

Sarajevski novinar i reditelj Boro Kontić izjavio je večeras u Novom Sadu da je književnik Ivo Andrić bio iznad pojedinačnih nacionalnih identiteta i da je to razlog zašto ga balkanske nacije odbacuju ili svojataju.

Počinje prodaja karata za EXIT

Trinaesti muzički festival EXIT održaće se sledeće godine od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a prvi kompleti karata po promotivnoj ceni biće pušteni u prodaju 16. decembra tačno u podne.

Elektrovojvodina bez gubitaka

Elektrovojvodina će nakon četiri godine gubitaka poslovati pozitivno i završiti 2011. sa milijardu dinara dobiti, izjavio je direktor Elektrovojvodine Tihomir Simić.

Od danas skuplje grejanje

Za veliki broj domaćinstava u Novom Sadu grejanje je od danas skuplje, jer su gradske vlasti "Novosadskoj toplani" nedavno dozvolile povećanje cene za sedam i po odsto.

HIV sve prisutniji kod starijih

U Vojvodini su ove godine registrovane 34 osobe zaražene virusom HIV-a, ali se pretpostavlja da će taj broj biti veći, pošto se obave testiranja kojih je najviše u decembru, kada se obeležava Svetski dan borbe protiv side.

Laboratorija za kontrolu plastičnih kesa

Na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu počela je da radi laboratorija za ambalažu i pakovanje u kojoj se vrši dokazivanje razgradivosti plastičnih kesa u skladu sa Pravilnikom o tehničkim i drugim zahtevima za plastične kese.