Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Mrkonjić: Neopravdano kašnjenje radova na Žeželjevom mostu

Ministar za infrastrukturu i energetiku, Milutin Mrkonjić, izrazio je danas nezadovoljstvo zbog kašnjenja u izgradnji obilaznice oko Novog Sada i najznačajnijeg objekta na Železničkom koridoru 10 - "Žeželjevom mostu" preko Dunava, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Novosadski osnovci glume na engleskom

Drugi dramski festival na engleskom jeziku počeo je u subotu u Gimnaziji "Laza Kostić" i tokom dvodnevnog programa u ovoj školi održaće se niz sadržaja tokom kojih će novosadski osnovci oprobati svoje dramsko umeće glumeći na engleskom jeziku.

Renoviran Info centar TONS-a

Renovirani Info centar Turističke organizacije Novog Sada, u čije opremanje je uloženo četiri miliona dinara, otvoren je sinoć.

Tri decenije interventne kardiologije u Kamenici

Procedurama savremene interventne kardiologije danas možemo da rešimo i do 80 odsto životno ugrožavajućih slučajeva suženja krvnih sudova srca, uz pomoć specijalnih žica i ugradnje stenta, rečeno je danas na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, povodom obeležavanja 30 godina od osnivanja Odeljenja za interventnu kardiologiju Instituta u Sremskoj Kamenici.

Budžet Vojvodine za 2012. manji od ovogodišnjeg

Na sednici Skupštine Vojvodine 21. decembra očekuje se rasprava o budžetu pokrajine za iduću godinu, najavio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, a budžet za 2012. će biti nešto manji od ovogodišnjeg koji je iznosio 61,8 milijardi dinara.

Ružici Rudić-Vranić nagrada za rodnu ravnopravnost

Vojvođanski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova dodelio je danas godišnja priznanja za rodnu ravnopravnost Ružici Rudić-Vranić iz Subotice i Komisiji za rodnu ravnopravnosti Skupštine opštine Žitište.

Tamara Krstonišić najbolja u besedništvu

Tamara Krstonošić, studentkinja druge godine na Pravnom fakultetu pobednica je tradicionalnog, 15. po redu takmičenja u besedništvu koje je sinoć održano u prepunom amfiteatru Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Ranije rukovodstvo oštetilo "Zelenilo" za 200.000 evra

Od kraja 2004. do sredine 2008. godine, "Gradskom zelenilu" je, prema procenama, naneta šteta od oko 200.000 evra, u vreme kada su u rukovodstvu bili ljudi od kojih je većina sada u Srpskoj naprednoj stranci, kaže direktorka tog preduzeća Nataša Rašeta.

Žitelji Bocki ponovo u Skupštini grada

Stanovnici  naselja Bocke, koji su na novembarskom zasedanju Skupštine grada pokušali da uđu na sednicu, najavili su da će u decembru ponovo pokušati da se obrate odbornicima.

Blokirali autoput Novi Sad-Subotica

Oko stotinu osoba u invalidskim kolicima danas je, sa pratiocima, blokiralo autoput Novi Sad-Subotica kod Siriga, protestujući što još nije udovoljeno njihovom zahtevu za povećanje naknada za tuđu negu i pomoć.