Novosadski informativni portal 021

Zabava

Takmiče se u trci sa vunom na leđima

Jedan živopisni gradić na jugoistoku Engleske nastavlja dugu tradiciju. Još u srednjem veku je bio centar trgovine vunom, a duže od četiri decenija je domaćin svetskih prvenstava u trčanju, s tim da takmičari na leđima nose poveći džak pun te tekstilne sirovine. 

Kako su kanibali pripremali ljudsko meso?

Tim arheologa pronašao je na nalazištu u Tlatelkomili, nedaleko od Meksiko Sitija, ostatke ljudskih kostiju starih 2.500 godina sa tragovima koji ukazuju da su bile pripremane za ishranu.

Na prodaju pramen Mocartove kose

Aukcijska kuća Sotbi ponudila je na prodaju pramen kose čuvenog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta koji je "smešten" u pozlaćeni medaljon koji se nosi oko vrata.

Izmet pokreće najbrži autobus na svetu?

Autobus pokretan snagom kravljeg izmeta oborio je svetski brzinski rekord u svojoj kategoriji, javlja BBC. Ovaj autobus funkcioniše kao normalni javni autobus u engleskom gradu Readingu, a tokom testiranja je postigao brzinu od 123 kilometra na sat.

Bukvalno jede zatvor

Sedamnaestogodišnji Amerikanac Lamont Kejti, koji je veoma talentovan košarkaš, završio je u zatvoru nakon što je opljačkao piceriju.

Deset najkraćih ratova u istoriji

Od rata na istoku Ukrajine preko građanskog rata u Siriji pa do sukoba u Afganistanu, širom sveta u toku je više desetina konflikata većeg ili manjeg intenziteta. Neki su u svojim počecima, neki traju dugi niz godina, mnogima se ne nazire kraj.