Izmet pokreće najbrži autobus na svetu?

Autobus pokretan snagom kravljeg izmeta oborio je svetski brzinski rekord u svojoj kategoriji, javlja BBC. Ovaj autobus funkcioniše kao normalni javni autobus u engleskom gradu Readingu, a tokom testiranja je postigao brzinu od 123 kilometra na sat.
Autobus pokretan snagom kravljeg izmeta oborio je svjetski brzinski rekord u svojoj kategoriji, javlja BBC. Ovaj autobus funkcioniše kao normalni javni autobus u engleskom gradu Readingu, a tokom testiranja je postigao brzinu od 123 kilometra na sat.

Ipak čini se da nešto nije logično u ovoj računici. Nije jasno da li je autobus 'Hound' i praktični rekorder jer je tokom jedne policijske potere ove godine u Iowi zabeležena brzina autobusa od 160 km/h.

Potvrda da se ne radi o službenom rekordu došla je i od službenika iz Ginisove knjige rekorda. Oni su kazali da ovo ne može biti rekord i da na razmatranje neće uzimati niti jedan autobus koji ne pređe 180 km/h.

Ipak, u časopisu 'Bus and Coach Buyer' navode da je ovaj pokušaj rekorda zamišljen u kategoriji 'javnih autobusa'. Dodaje se i da je ceo ovaj događaj bio najviše u službi promocije biometana kao pogonskog goriva. Ipa, iako službeno ne drži rekord, ne može se poreći da je ovaj autobus vrlo zanimljiv, ako ništa drugo onda zbog uzorka kojim je oslikana njegova karoserija, piše Huffington Post.

  • 27.05.2015 08:42
    Nameću se pitanja
    Hoće li tu krava biti pozadi?
    A ko će je hraniti, vozač ili kondukter?
    Može li političar umesto krave, kao generator goriva?
  • @Viktor

    27.05.2015 08:34
    nama i govna fale
    Ne, ne možemo da izvozimo, pa čak ni za sopstvene potrebe u ovu svrhu da koristimo kravlja govna, jer nemamo dovoljno krava. Naš stočni fond je desetkovan, zahvaljujući našoj dobroj ekonomskoj politici i stručnjacima u ministarstvu poljoprivrede koji već decenijama vode uspešnu kampanju protiv poljoprivrednih proizvođača.
  • Manjina 57

    27.05.2015 07:11
    Pametnije bi bilo da su kravlji izmet upotrebili za prirodno đubrenje oranica pa bi imali zdraviju hranu, a ne ovo veštačko smeće što svi jedemo. Kravljeg izmeta ionako nema dovoljno da bi zamenio naftu. Ovde se verovatno radi samo o promociji biometana, kako je i navedeno u tekstu, a ne o masovnoj upotrebi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.