Napeto pred Evroviziju: Izraelska predstavnica upozorena da ne izlazi iz hotela

Izraelskoj predstavnici na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije Eden Golan rečeno je da ne napušta hotelsku sobu, osim ukoliko ide na nastupe i zvanične događaje Evrovizije.
Napeto pred Evroviziju: Izraelska predstavnica upozorena da ne izlazi iz hotela
Foto: Screenshot (YouTube/Eurovision Song Contest)
Ovo joj je rečeno zbog pro-palestinskih protesta u švedskom Malmeu, gradu gde se održava ovo takmičenje, prenosi Euronews Srbija.
 
Njoj su iz policije rekli da ostane van vidokruga javnosti sem za vreme nastupa.
Ona je stigla u Malme ovog vikenda, uz jake mere bezbednosti, noseći bedž u znak solidarnosti sa taocima koje još drži Hamas.
 
Švedska policija je u stanju visoke pripravnosti, a zatražila je pojačanje iz Danske i Norveške za najveće evropsko takmičenje u pop muzici.
Pozivi za bojkot događaja su stigli odavno, a više od 1.000 švedskih umetnika zahtevalo je da se Golan zabrani da učestvuje, kao i 1.400 finskih radnika iz oblasti umetnosti.
 
U Malmeu je u petak, 3. maja spaljen Kuran, dok je, kako je pisao Tajms of Izrael, jedan od aktera spaljivanja muslimanske svete knjige, bio ogrnut izraelskom zastavom, dok je izgažena palestinska zastava.
 
Izbor za najbolju pesmu Evrovizije biće održan u periodu između 7. i 11. maja u Malmeu.
  • Matrix

    07.05.2024 14:48
    @Radica
    Radice, bravo, pogodila si da Australija nije u Evropi, ali za Tursku i Rusiju si debelo omašila. Turska ima mali deo na Balkanu, a evropski deo Rusije zauzima 40% evropskog kontinenta, što znači da je Rusija najveća evropska zemlja.
  • Radica

    06.05.2024 11:06
    A, Australija, Turska i Rusija su u Evropi?
  • Zanovetalo

    05.05.2024 10:11
    Sta ce oni u Evropi?
    Ako je tacna karta sveta,Izrael nije u Evropi,pa ne znam sta oni tu traze i ko ih uopste zove?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ovo je još deset finalista Evrovizije

U finale izbora za Pesmu Evrovizije plasirali su se predstavnici Letonije, Austrije, Holandije, Norveške, Izreala, Grčke, Estonije, Švajcarske, Gruzije i Jermenije.