Novosadski informativni portal 021

Zabava

Rekordni dobitak na lutriji u Danskoj

Najveći dobitak u nekoj igri na sreću u istoriji Danske, 42,2 miliona evra, dobio je na evropskoj lutriji "Eurodžekpot" ("Eurojackpot"), još anonimni igrač.

FOTO: Banjalučani proslavili odlazak Mekdonaldsa

Povodom zatvaranja Mekdonaldsa u Banjaluci, grupa građana samoinicijativno se okupila i odlučila da putem performansa pošalje poslednju poruku Mekdonaldsu i zahvali se građanima Banje Luke koji su doprineli odlasku pomenute koorporacije iz grada.

Danas je Međunarodni dan maternjeg jezika

Organizacija UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO) proglasila je 21. februar za Međunarodni dan maternjeg jezika, kao sećanje na studente koji su 1952. godine ubijeni u Daki, jer su protestovali zbog toga što njihov maternji jezik nije proglašen za zvanični jezik.

Statuta Oskara četvoronoške ušmrkava kokain

Na samo nekoliko metara od Dolbi teatra u Los Anđelesu, gde će za dva dana biti održana 87. dodela Oskara, postavljena je statua nalik čuvenom pozlaćenom trofeju kojim se nagrađuju najbolja dostignuća na filmu, ali u sasvim neobičnoj pozi.

VIDEO: Kinezi ušli u Godinu ovce

Uz vatromet milioni ljudi širom Azije dočekali su noćas kinesku Godinu ovce, a oni koji su ostali kod kuće imali su priliku da prate svečani televizijski program.

Nude 750 evra za ležanje u mrtvačkom sanduku

Bizarni "posao snova" i bez muke zarađenih 750 evra mesečno ponudio je Poljacima jedan pogrebni zavod u Vroclavu - jedina dužnost je da se šest sati dnevno, pet dana u nedelji leži u izlogu u mrtvačkom kovčegu.

Otvoren muzej ljudskih tela bez kože

U Berlinu je otvoren muzej kontroverznog nemačkog anatoma Gintera fon Hagensa u kom su izložena ljudska tela bez kože, kako bi se prikazala sva njihova kompleksnost.