Novosadski informativni portal 021

Zabava

2.500 Njujorčana se kupalo u ledenom Atlantiku

Blizu 2.500 ljudi u nastojanju da očuvaju tradiciju započetu 1903. godine, prvog dana Nove godine u kupaćim i drugim kostimima, ne obazirući se na niske temperature, okupali su se u vodama Atlantskog okeana.

Tata smršao 20 kg kako bi ćerki donirao jetru

Eduardo Kamargo, otac petomesečne devojčice kojoj je zbog urođene teške bolesti bila neophodna transplantacija jetre podvrgao se rigoroznoj dijeti i drastično smršao kako bi mogao da joj donira svoju.

Nove avanture Šerloka Holmsa i u Novom Sadu

Britanski pisac Tim Simonds napisao je novu avanturu čuvenog detektiva Šerloka Holmsa, koja će se pred čitaocima pojaviti u januaru 2014. godine, a bavi se misterioznom ćerkom naučnika Alberta Ajnštajna.

Kina: Funkcioneri ne smeju da puše na javnim mestima

Zvaničnici Komunističke partije ne smeju više da puše na javnim mestima ili da kupuju cigarete koristeći javna sredstva, a trebalo bi i da podstiču svoje kolege da prestanu da puše, saopštilo je sinoć najviše kinesko vladino telo u cirkularnom pismu.

Prva jelka okićena 1570. godine

Većina čovečanstva dočekuje Novu godinu u noći između 31. decembra i 1. januara. Ovaj, jedan od najlepših praznika, ne počinje svuda istog dana. Razni narodi granicu obeležavanja protežu od decembra do maja, a i proslavlja se na različite načine.