Tata smršao 20 kg kako bi ćerki donirao jetru

Eduardo Kamargo, otac petomesečne devojčice kojoj je zbog urođene teške bolesti bila neophodna transplantacija jetre podvrgao se rigoroznoj dijeti i drastično smršao kako bi mogao da joj donira svoju.
Eduardo Kamargo, otac petomesečne devojčice kojoj je zbog urođene teške bolesti bila neophodna transplantacija jetre podvrgao se rigoroznoj dijeti i drastično smršao kako bi mogao da joj donira svoju.

Zahvaljujući tome, ona danas ne samo da uživa u njegovom osmehu, već je povezana sa ocem na poseban način.

Put do cilja, međutim, nije bio lak. Iako godinama nije ni video teretanu, 35-godišnji otac je morao znatno da smrša da bi rizik prilikom transplantacije bio sveden na minimum. Trčao je i po 32 kilometra, imajući pri tom samo jednu misao u glavi: kako da spasi ćerku.

I uspeo je u tome. Naporno vežbanje u kombinaciji sa zdravom ishranom isplatili su se. Stanje bebe je bivalo sve gore, ali je on sa 95 kilograma sveo težinu na 76 kilograma i bio je potpuno fizički spreman da se podvrgne komplikovanom medicinskom zahvatu.

Operacija je dobro protekla. Devojčici je prvo odstranjena jedna trećina jetre, posle čega joj je transplantiran deo očevog organa. Danas, posle nekoliko meseci oporavka, devojčica se vratila kući.

- Divno je što je ponovo uz mene - kaže otac, koji je odlučio da ispriča svoju priču da bi podstakao ljude da postanu donatori organa.

  • sosa

    31.12.2013 16:22
    Svaka čast TATI! Da budete živi i zdravi!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.