Zabava
20.09.2012.
19:37
Bez obzira na to koliko ste "na ti" sa tehnologijom, postoje određene stvari sa kojima bi svako ko ima računar trebalo da se pozabavi.
  • Jogi Letač

    21.09.2012 08:45
    Ako želite produžiti vek baterije, držite uvek napunjenu bateriju. Ako radite na bateriju, čim vam se ukaže prilika, napunite je do kraja. Memorijski efekat kod baterija je jedna urbana legenda. Tu pojavu su otkrili na NASA-inim satelitima sa NiCd baterijama, koje se odavno ne koriste. Da bi se pojavio memorijski efekat, baterija bi morala uvek do istog nivoa da se isprazni, što nema teorije u kućnim uslovima. Na pomenutim satelitima je to bilo moguće, jer su se trošile baterije dok je satelit bio u senci Zemlje, pa se baterije nisu mogle puniti solarnim ćelijama.
  • Linus Torvalds

    21.09.2012 07:34
    Open your mind use OPEN SOURCE
    "Zaštitite se od virusa" Zašto kada upotrebom bilo koje distribucije Linux-a ste svakako zaštićeni od virusa. Potražite na net-u pa ćete videti o čemu govorim.
  • Pristupite kućnom računaru sa

    21.09.2012 06:11
    :/
    Ovo sto ste naveli je zastarelo,
    koristite Logmein.
  • 20.09.2012 21:36
    "Omogućite baterijama da duže traju

    Za vek vaše baterije bolje je da baterija prilikom punjenja bude ispražnjena 50% jer će tako duže trajati. Bateriju u potpunosti možete isprazniti jednom mesečno. I na kraju, držite baterije na hladnom mestu jer vrućina nije opasna samo za vaš procesor, već i za vaše baterije. "

    Apsolutno netačno.

    Sve prenosive računare/uređaje treba držati na punjaču kada god za to postoje uslovi dok se na njima radi, jer tada struju za rad ne vuku sa baterije već direktno sa ispravljača. Upravo se time produžava radni vek baterije. Savremene baterije nemaju anomaliju poznatu kao "memorija" i mogu se uvek dopunjavati.

    Druga stvar, računar ne treba držati na hladnom mestu, jer to dovodi do bržeg gubitka kapaciteta baterije, i do pojave kondezata u kućištu, koji može da dovede do oksidacije elektronike i kratkih spojeva.
  • cicv

    20.09.2012 20:08
    Ljudi uopste ne vode racuna o bekapu podataka sve dok im ne crkne hard disk sa vaznim podacima. E tako se najbolje nauci da se podaci trebaju cesto bekapovati.

    Za pristupanje drugom racunaru preko interneta mozete koristiti program teamviewer. Veoma jednostavan, nema nikakvi dodatni podesavanja a besplatan je.
  • pera

    20.09.2012 19:56
    ..
    I java facade pattern. Ja mislim da bi to svi trebalo da znaju. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna