Zabava
08.01.2014.
19:40
Ispred Kapitola u Oklahomi nalazi se od 2012. godine spomenik sa Deset božjih zapovesti, a jedna grupa iz Njujorka traži da se pored nje napravi još jedna statua, kako bi ljudi "svih uzrasta mogli da sede Satani u krilu".
  • Dejan

    08.01.2014 22:09
    Religija je zlo
    Ovo je samo druga strana novčića zvanog hrišćanstvo. Ni manje ni više.
    Sasvim je lako zamisliti priču u kojoj su uloge strane "dobra" zamenjene sa ulogama strane "zla" i - sve bi ostalo suštinski isto.
    Ako je nekada u ljudskoj istoriji i bilo potrebno uvoditi simbole dobra i zla da bi se neke stvari predstavile neukima, danas to sigurno nije slučaj. Ostala je samo esencija: sredstvo za manipulisanje masom.
    Poruka fanaticima: "đavo" ne postoji ako ne postoji "bog".
  • mrva

    08.01.2014 21:34
    Podrska! Zasto da ne, uz "dobrog" boga imalo bi smisla postaviti i drugi izmisljeni lik - djavola. To ide u paru i svima pa i deci pruzilo bi zaokruzeniju i kompletniju sliku. Svet u kojem zivimo nije ni dobar ni los, on je onakav kakav jeste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna