Google postao najvredniji brend na svetu

Kompanija Google je postala najvredniji brend na svetu, navodi se u novoj studiji.

Google je tako preuzeo lidersku poziciju od Applea koji je na prvom mestu bio od 2011. godine.

U izveštaju nezavisne konsultantske firme Brand Finance za 2017. godinu, vrednost Googlea je procenjena na 109,5 milijardi dolara, što je za 24 odsto više u odnosu na prošlogodišnju vrednost od 88,2 milijarde.

Na drugom mestu je Apple čija vrednost je u odnosu na prošlu godinu pala za 27 odsto i sada iznosi 107,1 milijardu dolara.

"Apple je prekomerno iskoristio poverenje klijenata i nije uspeo da ostvari značajne dobiti od novih proizvoda kao što je Apple Watch. Takođe nije doneo inovacije koje su klijenti očekivali", navodi se u izveštaju.

Apple sada mora da se bori s konkurentima iz Kine kao što su Huawei i OnePlus, a tu je i Samsung.

Procenjen na 106,4 milijarde dolara, na trećem mestu najvrednijih brendova sveta se našao Amazon. Ta kompanija je ostvarila porast vrednosti za 53 odsto u odnosu na prošlu godinu i približila se najskupljim brendovima Googleu i Appleu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija