Protest zaduženih u švajcarcima u petak pred Kasacionim sudom u Beogradu

Udruženje bankarskih klijenata "Efektiva" najavilo je da će u petak, 2. juna od 14 časova ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu biti održan protest oštećenih korisnika kredita u švajcarskim francima.
Protest zaduženih u švajcarcima u petak pred Kasacionim sudom u Beogradu
Foto: Pixabay

Ovo udruženje potorošača podseća da je u ovom sudu od oktobra prošle godine na revizji Rešenje novosadskog Apelacionog suda, kojim je pravnosnažno raskinut jedan ugovor o kreditu u švajcarcima, a VKS je još početkom godine najavio jedinstven stav po ovim pitanju za kraj februara.

"Prošlo je tri meseca od tada, a korisnici ovh kredita svakodnevno trpe ogromnu štetu plaćajući dva i po puta veće mesečne rate na uvećane glavnice kredita. Samo jedan klijent koji je podigao 150.000 evra (u francima), banci je isplatio oko 135.000 evra i onda dobio tužbu na neverovatnih 400.000 evra. Takvih primera je oko 20.000 u Srbiji, koje je NBS prepustila na nemilost bankama, iako je CHF problem svugde u regionu već rešen", stoji u saopštenju Efektive.

Udruženje bankarskih klijenata dodaje da je jedini cilj protesta ubrzavanje tog jedinstvenog stava u cilju pomoći ovim dužnicima, ali i državi, jer dodatnim odlaganjem donošenja ove odluke biće sve veći broj porodica koje će biti izbačene na ulicu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.