Ljajić: Nagodba o Agrokoru dobra i za firme u Srbiji

Nagodba između poverilaca Agrokora je u suštini dobra vest za sve, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić, koji očekuje da novi vlasnici investiraju u koncern.
"Na primer, Dijamant je morao da avansno plaća sirovine. Olakšan je i pristup kreditima. Tako je Frikom dobijao kredite po kamati od 4,5 odsto, dok se firme takve klase zadužuju po kamati od tri odsto", rekao je Lajić za Danas.
 
On očekuje da novi vlasnici investiraju u Agrokor, jer je to jedini način da izvuku novac koji su pozajmili ovoj kompaniji dok je bila u rukama Ivice Todorića. Ovo je dobra vest jer će investirati u firme u Srbiji, rekao je i naveo da se u narednih pet godina ne očekuje prodaja kompanija iz sastava Agrokora.
 
"Odnosno, moguća je prodaja nonkor delatnosti, ali firme iz tri vertikale - maloprodaje, prehrane i poljoprivrede će pokušati da dignu na noge, jer je njima u interesu da firme funkcionišu i tako vrate novac", ocenio je Ljajić.
  • Rasim za sva vremena

    10.07.2018 14:59
    Bravo Ljjiću za dobru vest. Da li si postigao nagodbu sa Mehom ili čekate da zaboravimo njegove stomačne aerodromske tegobe iz fri šopa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija