Lidl se izvinio zbog kampanje u Srbiji koja je percipirana kao mizogina

Nemačka kompanija "Lidl" saopštila je danas da joj izuzetno žali zbog toga što je njihova marketinška kampanja "Savršen par" kojom su promovisali otvaranje prodavnica u Srbiji u delu javnosti shvaćena "na način na koji nisu nameravali".
Lidl se izvinio zbog kampanje u Srbiji koja je percipirana kao mizogina
Foto: Pixabay
"Ideja naše kampanje nema za cilj da bilo koga omalovažava, već da promoviše ono po čemu je 'Lidl' prepoznat u svetu, a to je najbolji odnos cene i kvaliteta", naveo je "Lidl" i najavio da će uskoro emitovati nastavak reklame, preneo je Mondo.
 
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kritikovala je kompaniju "Lidl" zbog reklame u kojoj, kako je navela "ženu prikazuju kao nisku cenu, a muškarca kao visok kvalitet", ocenivši da to "ne nosi dobru poruku građanima i posebno građankama Srbije". Kompanija "Lidl" navela je da povezivanje bilo kog od likova u reklami sa samo jednim atributom nije bila njena namera i da je ideja za tu kampanju potekla iz gramatike srpskog jezika u kojem je reč kvalitet muškog roda, a reč cena ženskog.
 
"Lidl" je naveo i da kao društveno odgovorna kompanija u svim segmentima poslovanja poštuje princip ravnopravnosti i da duboko ceni napore koje ulažu institucije, organizacije civilnog društva i pojedinci u stvaranje društva ravnopravnih ljudi sa jednakim mogućnostima.
  • dvije krave muzla

    07.10.2018 19:28
    tuzlanka bi mogla da smanji dozivljaj
  • Lala

    06.10.2018 14:58
    Plavuša
    Samo kad je to "ministarka" primetila a ovi što prave cirkus na onoj njihovoj (pink) televiziji to joj nesmeta što je stvarno grozno i sramota za celu državu.
  • aero casper

    06.10.2018 13:17
    dokon
    pop i jariće krsti... a kad su rekli ko sam ja visok i nisko, ja sam pomislio na visoko pozicionirane političare koji iamju malu cenu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.