Srpska fabrika stakla traži stečaj

Srpska fabrika stakla (SFS) Paraćin zatražila je od Privrednog suda u Kragujevcu ponovno uvođenje stečaja, kako bi se spasila od prinudne naplate dugova i blokade računa.
Ovog puta, stečaj predlaže sama fabrika, sa unapred pripremljenim planom reorganizacije, jer dugovanja premašuju 600 miliona dinara, a prinudni naplatioci, gotovo da su pred vratima.
 
U SFS navode da "postoji trajna nesposobnost plaćanja" i da to traje gotovo godinu dana, te fabrika sama za sebe predlaže stečaj, dva i po meseca, pošto je obustavljen prethodni takav postupak stečaj, koji je bio uveden na zahtev firme "Veksilum Balkan" iz Čačka, a koja je potom od tog zahteva odustala.
 
To su saopštili otpušteni radnici, kojih ima 230 i koji, inače, protestuju svakog petka u centru Paraćina i traže da se vrate na posao.
 
Postupajući stečajni sudija u ovom slučaju, Branislav Jovović iz Privrednog suda u Kragujevcu, 8. februara je doneo rešenje kojim je odredio "mere obezbeđenja radi sprečavanja imovinskog položaja dužnika, a koje će važiti do okončanja postupka, najduže šest meseci".
 
Rešenje je postavljeno na oglasnoj ploči suda, a Jovović je "Zaključkom" naložio SFS da u roku osam dana uredi unapred pripremljeni plan reorganizacije i dostavi procenu vrednosti imovine, izjave većinskih poverilaca da su saglasni sa planom reorganizacije i vanredni finansijski izveštaj".
 
Bivši stečajni upravnik Saša Jovanović, za koga radnici tvrde da mu je to stalno zanimanje i profesija, imenovan je za privremenog upravnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija