Radnici dali kolektivni otkaz jer nisu dobili povišicu

Radnici jedne benzinske pumpe u Trebinju dali su kolektivni otkaz, jer vlasnik nije hteo da im da povišicu od 50 evra.
Radnici dali kolektivni otkaz jer nisu dobili povišicu
Foto: Pixabay
Njihov osnovni zahtev odnosio se na povećavanje plate koja je u tom trenutku iznosila 250 evra. Međutim, poslodavac je ponudio 25 evra povišice od traženih 50, ali kako su radnici procenili, to nije bilo dovoljno da ih zadrži na radnim mestima.
 
Radnici su potom stavili ključ u bravu, spakovali se i obavestili gazdu o kolektivnom napuštanju radnih mesta.
 
Ovaj nesvakidašnji potez nekada zaposlenih u Trebinju, tamošnji mediji okarakterisali su kao pokazatelj nedostatka radne snage, te da radnike u Republici Srpskoj mogu samo veće plate da zadrže od odlaska u druge zemlje.
 
Iako su nedavno uvedene olakšice za poslodavce, to nije bio dodatan stimulans za poslodavce da "otvore" svoje budžete za plate radnicima.
 
Vlasti u Republici Srpskoj obećale su pre nekoliko meseci prosečne plate od 500 evra, dok bi minimalna bila 250 evra, smatrajući da bi republički prosek trebalo povisiti podizanjem najnižih plata, a ne rastom primanja u administraciji i državnoj službi.
 
Kako Alternativna televizija izveštava, vlasnik pumpe je bivši rukometni reprezentativac Vlado Mandić, koji je prvo zamolio radnike da se strpe nekoliko dana, ako kako dogovor nije postignut, on je raspisao novi konkurs za radnike. Oni dalje navode da je Mandić čak najavio da će podneti i krivične prijave protiv nekadašnjih radnika, koje su podržali i anketirani građani Trebinja.
  • Zox

    02.05.2019 01:26
    Njegovo visočanstvo radnik
    Naravno da im nije dao. Sta ce mu radnici koji lade usta njim svaki put kad se okrene, koji bi mu u po bela dana svi zapalili, zakljucali firmu i ostavili i njega i njegov biznis (od kog su primali plate) na cedilu i onda jos to poslali medijima da ga dodatno upropaste.
  • Pravi Opalim te g...

    28.04.2019 14:30
    Evo njih u Vojvodini, sledeci u nizu po drzavnim sluzbama.
  • purgerNS

    26.04.2019 08:51
    bravo za hercegovce..
    tako se to radi..evo ti pa sam radi....a zenu na kasu...sin nek ti sipa a ćerka nek pere šajbe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija