Građani pozvani da preko aplikacije "Poreski alarm" prijave one koji ne izdaju fiskalne račune

Poreski alarm je besplatna aplikacija za android i Ajfon telefone, pomoću koje građani mogu da prijave neizdavanje fiskalnih računa, obavljanje neregistrovane delatnosti, neprijavljivanje radnika i druge nepravilnosti u poslovanju, saopštila je danas Poreska uprava.
Građani pozvani da preko aplikacije "Poreski alarm" prijave one koji ne izdaju fiskalne račune
Foto: Pixabay
U aplikaciju se mogu uneti podaci i slike privrednog subjekta ili uočene nepravilnosti, a korisnik prijavu može podneti anonimno ili se identifikovati u zavisnosti od toga za koju se opciju opredeli.
 
Кorisnici aplikacije automatski dobijaju elektronsko obaveštenje o uspešnom podnošenju prijave, koja je odmah po podnošenju vidljiva i u sistemu Poreske uprave.
 
"Poreska uprava će u slučaju osnovanosti i potpunosti podnete prijave preduzimati mere u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima i sankcionisati svako ponašanje koje nije u skladu sa poreskim propisima", istaknuto je u saopštenju.
 
Aplikacija "Poreski alarm" razvijena je u okviru projekta "Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama" koji sprovode Poreska uprava i Program Ujedinjenih nacija za razvoj uz finansijsku podršku Švedske.
  • Joki

    13.03.2021 12:28
    Kokano
    Sve oni znaju ko sta placa ili ne placa. Svako ko je njihov, nece biti kaznjen ni nakon prijave. Ovo je aplikacija za budale. Tu bi bila kaznjena samo boranija koja nije njihova ili eventulano da sa jos nekim naprave "pogodbu". Manite se bilo cega sto radi ova drzava. Ovo zlo se mora potpuno skinuti i neutralisati, pa tek onda mozemo razgovarati o bilo cemu.
  • veseli petar

    13.03.2021 10:13
    svi da budemo jednaki
    Ako smo svi gradjani iste države, onda svi imamo i jednake obaveze.. Da podsetim, mnogi su na razlici u ceni, i neprijavljivanju prihoda,PODIGLI KUĆE..I sad svi smo isti... A država je u ime svi nas mogla da radi neke poslove, samo od onih koji su pošteno plaćali.. TO ZNAČI DA SU POŠTENI DVA PUTA BILI OŠIŠANI.. prvi put kad su nešto kupovali i davali za to punu cenu, a ona u svom punom iznosu završavala ka EKSTRAPROFIT KOD NEKIH..a onda kada su ti pošteni kroz svoj odnos plaćali, praktično i za one koji su to izbegli.. A svi koristimo i puteve, i usluge policije, iitd..
  • Pan5er

    12.03.2021 22:53
    Komša digao keš kredit i s tom lovom i članskom kartom zaposlio se u državnom preduzeću. U Poreskoj službi.

    Koliko njih u ovoj ustanovi sada strahuje, nakon moje objave?
    O da, istinita je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija