Čelnici G-7 žele smanjenje prodaje benzinskih i dizelskih automobila

Na sastanku ekonomski najrazvijenijih zemalja, G-7, pojavio se dokument koji planira i energetsku budućnost, navodi Bloomberg.
 Čelnici G-7 žele smanjenje prodaje benzinskih i dizelskih automobila
Foto: Pixabay
Vlade G-7 bi se trudile da osiguraju da većina sve prodaje novih putničkih automobila ne bude na benzinski ili dizelski pogon do 2030. ili ranije. Zemlje su podeljene oko toga koliko mere moraju da budu definitivne, s jasnim datumima.
 
Biće mnogo usaglašavanja, ali za sada je jedino pitanje kako će se postaviti američki predsednik Bajden. On je promoter zelenih politika i električnih automobila, ali istovremeno odbija da objavi datum kad će prodaja benzinaca i dizelaša biti zabranjena u SAD.
 
Japan je u decembru objavio zeleni strateški plan po kome će svi novi automobili biti hibridni ili električni do 2035, a Velika Britanija još je ambicioznija sa zabranom prodaje benzinaca i dizelaša - do 2030.
  • Grundfos

    12.06.2021 16:06
    ggg
    Đe ću sada lele mene jadan,sinji kukavac
  • gradjaninX

    12.06.2021 11:31
    "Your text is free of writing issues, but we have found significant plagiarism in your text."

    https://www.grammarly.com/report?alerts=NobwRAxghgLgpgcwPYCcCeYBcYAKAbKBASyhSIGcBbMAGjARSQFcAHLXA40i6u6eZOgASTSlAB27AKrjURYuKh4ABBCTj4G2pGZbMATgDMAXwC6QA&page=plagiarism&breadcrumbs=true

    Samo jako "novinari", Srbija i tako zmuri. Ne bih ni gledao da nema tolko glupih tekstova i tolko gramatickih grsaka, ne navedenih izvora...Tuzice vas neko ljudi pa vam nece vise biti jeftino da "kradete"

    naravno, ne morate objaviti ovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.