Hrvatska vlada ograničila cenu goriva

Premijer Hrvatske Andrej Plenković saopštio je danas da će vlada ograničiti cenu benzina na 11,10, a dizela na 11 kuna.
Hrvatska vlada ograničila cenu goriva
Foto: Pixabay
Jedan evro je 7,5 kuna.
 
Plenković je u otvorenom delu sednice vlade rekao da, prema Zakonu o naftnim derivatima, vlada ima mogućnost da uredbom određuje maksimalnu cenu goriva.
 
"Uzimajući u obzir trenutak i nepredvidivost cene goriva, s ciljem neometanog ekonomskog oporavka, na 30 dana stabilizujemo cene benzina i dizela", naveo je premijer Hrvatske.
  • Dragan Petković

    15.10.2021 19:28
    Ekonomski tigar
    I naša će vlada da ograniči cenu goriva, ali na 2,5 evra, tako da nema brige
  • trolololo

    15.10.2021 18:37
    trolololo
    ovo moze dovesti samo do nestasice na pumpama pogotovo aditiviranog goriva... zamisli kupujes berzansku robu i neko ti ogranicava izlaznu cenu a ulazna skace i divlja....

    tako su u srbiji pilicari zbog rasta cena stocne hrane "preskocili" par ciklusa tovljenja pa imamo nestasice zivine za klanice , a moze se prodati sve sto odgaji po ceni koja se trazi
  • Pawlle

    14.10.2021 18:10
    Dok je nama vucica i njegovih gluposti ,placacemo i vise ,bicemo lideri

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Mali: Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je jedan od najvažnijih rezultata upravo završene Misije MMF postignuta saglasnost u vezi sa promenom metodologije obračuna cene gasa za privredu.