Dogovoreno snabdevanje Srbije azotnim đubrivom iz Irana

Predsednik Irana Ibrahim Raisi prihvatio je, u telefonskom razgovoru, molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za dogovor o dugoročnom snabdevanju Srbije azotnim đubrivom.
Dogovoreno snabdevanje Srbije azotnim đubrivom iz Irana
Foto: Pixabay

To će obezbediti stabilnost za našu poljoprivredu u pogledu jednog od najvažnijih elemenata za dalji razvoj ove privredne grane, a dogovoreno je da će se razgovori i konačni dogovor na tu temu nadalje odvijati na ekspertskom nivou, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Vučić je u razgovoru izdvojio oblasti sa velikim i nedovoljno iskorišćenim mogućnostima za saradnju, kao što su poljoprivreda i prehrambena industrija, ali i građevinarstvo, rudarstvo i energetika.
 
Sagovornici su kao neke od ključnih dodatnih tačaka moguće saradnje istakli trgovinu proizvodima poput kukuruza i drugih žitarica, te goveđeg i junećeg mesa, ali i plasman srpskog semena i semenskog materijala, a razgovaralo se i o potencijalima u pogledu zajedničkih investicija u oblasti proizvodnje mehanizacije i stočne hrane. Vučić je naglasio da Srbija izuzetno ceni principijelan stav Irana o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i podršku po tom pitanju.
 
Raisi je još jednom potvrdio čvrsto opredeljenje Irana da nastavi da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio je Vučiću za lično angažovanje na razvoju ukupne saradnje.
 
Dvojica državnika su razgovarala i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni. Raisi je pozvao predsednika Srbije da dođe u posetu Iranu, što je Vučić sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopštenju.
  • Mile

    04.05.2022 08:05
    Jel to drzava uvozi ili ovi prepakivaci sto se obogatise na tudjoj muci???
  • Mihajlo

    03.05.2022 12:59
    A ja kazem a
    a gde je azotara? Od onolikoj azotara ostali dugmici posle "demokratizacije" sa Zapada i domacih "evropejaca". U se i u svoje kljuse, odavno naucili nasi stari, ali dolari izbrisali pamcenje potomcima.
  • Lala

    03.05.2022 08:44
    Poznaju se...
    ... iz gvožđare u Londonu. Abraham i Vučići zajedno radili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija