Nedimović: Pronađen put za izvoz srpskih proizvoda u Rusiju

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je "pronađen put za izvoz srpskih proizvoda u Rusiju" i objasnio da roba "ide preko Turske i nekih baltičkih zemalja".
Nedimović: Pronađen put za izvoz srpskih proizvoda u Rusiju
Foto: Pixabay

Nedimović je za Radio-televiziju Srbije rekao da je otklonjen i problem s izvozom jabuka, a da je u prethodnih mesec dana Srbija izvezla više jagoda nego u istom periodu prošle godine.

Ministar je ocenio da su trenutna dešavanja na tržištu hrane u svetu dečja igra u odnosu na ono što će biti za šest meseci ili za godinu dana, zbog čega je, po njegovim rečima, potrebna budnost svih institucija u Srbiji.
 
 
On je podsetio da su donete tromesečne kvote za izvoz.
 
"Moramo da balansiramo, ne sme da se dogodi da bude da smo proizveli, a mi da nemamo. U Srbiji mora da bude svega i da imamo dovoljno za komšije na ‘Otvorenom Balkanu'", rekao je Nedimović.
 
On je kazao da za desetak dana počinje žetva pšenice i da očekuje da će Srbija, u zavisnosti od meteoroloških uslova, imati "bar tri miliona tona prinosa, dovoljno za ceo Balkan".
 
"Srbija potroši 1,3 do 1,5 miliona tona (pšenice) i za hleb i za sve ostalo, ostalo ide u izvoz", naveo je.
 
Nedimović je rekao i da je počela žetva ječma i da će prinos biti "bolji od desetogodišnjeg proseka, ali ne i rekordan".
  • Trt

    20.06.2022 13:57
    Probijamo sankcije, a?
  • Paor

    19.06.2022 22:27
    Našao ministar Nedimović rešenje , angažovaće ruske-kosmičke snage za transport u Rusiju .
  • Milos

    19.06.2022 20:26
    Hm
    Očekujem iste ovakve histerične komentare natofila, kad Amerika sledeći put nekog izgazi.. Pozdrav iz Iraka, Jemena, Libije, Afganistana, Vijetnama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija