Srbija će od Azerbejdžana kupovati struju po povoljnim uslovima

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je Srbiji odobren međudržavni sporazum o kupovini struje iz Azerbejdžana po povoljnim uslovima.
Srbija će od Azerbejdžana kupovati struju po povoljnim uslovima
Foto: Pixabay
To je saopštila služba za saradnju s medijima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Vučić je na 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa sa Azerbejdžanom razgovarao telefonom sa Alijevim i "zamolio" ga za pomoć u obezbeđivanju dovoljnih količina električne energije, navedeno je u saopštenju.
"Srbija i Azerbejdžan izgradili su za četvrt veka dobru saradnju, unapređenu do nivoa strateškog partnerstva", ocenili su danas predsednici Srbije i Azerbejdžana.
 
U razgovoru je bilo reči o konkretnim predlozima za nastavak saradnje, kao i o brojnim aktuelnim pitanjima od značaja za obe zemlje, piše u saopštenju.
  • Darkoni

    22.08.2022 11:04
    Srbija je u prethodnih 60 godina proizvodila dovoljno struje za svoje potrebe i imala uvek određene količine za izvoz čime je ostvarivala zaradu i devizni priliv dok na vlast nije došla ova garnitura sa kupljenim diplomama i još se Vučić hvali kako je ugovorio uvoz struje! Pa to mogu i ja, uvozim sve živo i još se hvalim kako je cena povoljna.
  • vidim

    22.08.2022 10:51
    ima tu
    nekih nacitanih komentatora
    Naravno da se struja prenosi. za to treba kanda imati i neke dalekovode. koji imaju dovoljno kapaciteta. koji isto tako imaju i poprilicne gubitke.
    Dakle, da se do GRANICE Srbije dovuce struja iz Azerbeidzana treba premostiti tricavih 2500 km. Celu Tursku (koja je ipak ogromna zemlja) i Bugarsku. Dakle, sta god stigne kod nas ce biti ono... prvo skupo, drugo u kolicinama koje se prepisuju u homeopatskim terapijama.
  • Azeri

    22.08.2022 10:17
    Braca nasa jedina najbolja. Suze Aco vise liti nece Azerski teravat u pomoc krece!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.