Vlada odobrila popust od 15 do 30 odsto domaćinstvima koja budu štedela struju

Vlada Srbije je danas preporučila Elektroprivredi Srbije da domaćinstvima obračunava popust na zaduženje za električnu energiju i time umanji račune.
   Vlada odobrila popust od 15 do 30 odsto domaćinstvima koja budu štedela struju
Foto: Pixabay
Počelo bi se od računa za oktobar ove godine zaključno sa računom za mart 2023. godine.
Pravo na popust od 15 odsto imaće domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok će domaćinstva koja umanje potrošnju za 20 do 30 odsto imati pravo na popust od 20 odsto na račun za električnu energiju.
Najveći popust, od 30 odsto, imaće domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za više od 30 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.
 
Država će time stimulisati domaćinstva da smanje potrošnju električne energije, što će pomoći smanjenju troškava EPS-a i stabilazaciji snabdevanja u vreme globalnog poremećaja na tržištu električne energije i naglog skoka cene, navedno je u saopštenju Vlade Srbije.
  • mrva

    19.09.2022 09:56
    gasi svetla i veceraj uz sveću marvo. samo poslušno
  • Dođoš

    17.09.2022 08:36
    ...
    Boriša zaosta u srednjem veku,nisam ja pametan nego ti ogranicen,grejem se na invertere 4 godine,kad sam ih kupio metar drva 5000 din ,toliko moji inverteri ne potrose za mesecno za stan od 76m2,sad su drva 100e ,plin,ugalj,pelet sve skupo a ti oces da se pravis pametan,predlazem ti da se zimi grejes u poštu,zeleznickoj stanici ili odes u big i nema zime za tebe.
  • Dragan

    17.09.2022 06:06
    Sremac
    Plaćamo taksu na el.energiju koju nismo potrošili ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.