Povećan iznos za program "Moja prva plata": Pogledajte koliko će novca mladi dobijati

Izmenama Uredbe o Programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata" povećana je mesečna naknada koju će mesečno dobijati mladi koji su uključeni u taj program.
Povećan iznos za program "Moja prva plata": Pogledajte koliko će novca mladi dobijati
Foto: 021.rs
Počev od 9. oktobra ove godine korisnicima Programa sa srednjim obrazovanjem biće obezbeđena mesečna novčana naknada od 28.000 dinara, umesto dosadašnjih 25.000 dinara.
Oni sa visokim obrazovanjem ubuduće će mesečno dobijati 34.000 dinara, u trajanju od devet meseci.

Do sada su dobijali 30.000 dinara.

  • Koga

    01.10.2023 09:28
    Koga
    ovi zajebavaju vise?! Zato ce nestati sa politicke scene vrativsi sve pokradeno ako nepobegnu do tada?!
  • Dipl.oec

    30.09.2023 22:09
    Prva sansa
    Kao neko ko je diplomirao 2008. I nije imao vezu za bilo kakav posao bio sam spreman da radim za dzabe samo da steknem radno iskustvo. I da se meni ovo bije desilo ne bih verovao - ali kontaktirala me firma preko NSZ za lrogram prva sansa. Da radim za 20.000. bio sam srecan ko mali majmun sto sam dobio posao. Posle toga i sa tim iskustvom promenio jos 3 firme i evo sad radim za 270k.
    A danasnji klinci, tez izasli sa fakulteta traze odmah 100k pocetnu platu. A ne znaju gde je levo.
    E sad da li su oni pametni, a mi budale sto smo pristajali naale plate i bojali se da ne dobijemo otkaze to ne znam...da je drugacike vreme sada i to je istina, ali i dalje smatram da neko ko nema vezu za posao, prazan cv bolje da prihvati 30k i stekne neko iskustvo, radnu disciplinu, neka nova znanja i bice odmah konkurentniji na trzistu.
  • Ana

    30.09.2023 14:43
    Moja prva crkavica
    Kakva crna plata od 30 hiljada?! Garant i za to traze minimum 3 godine iskustva, vozacku dozvolu, znanje dva govorna jezika i jedan programski.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Bernar Arno najbogatiji na svetu

Francuski biznismen Bernar Arno, koji ima kontrolni paket akcija u holdingu LVMH, vodećem svetskom proizvođaču luksuzne robe, nalazi se na prvom mestu na rang listi najbogatijih ljudi sveta.