Youtube uvodi još više reklama

Većini ljudi smetaju reklame koje "iskaču" na početku i tokom prikazivanja Youtube videa, zbog čega je ta internet video platforma najavila promene kada su reklame u pitanju.
Youtube uvodi još više reklama
Foto: Pixabay
U Youtube-a su najavili esperimentalno uvođenje dve tzv. pre-roll reklame na početku videa. To, međutim, znači da će reklame biti ređe emitovane za vreme gledanja videa. 
 
U ovoj kompaniji procenjuju da će, na taj način, ostvarivati i do 40 odsto manje prekida zbog reklama tokom gledanja jednog videa. 
 
"Pre-roll" reklame, na početku videa, će takođe biti moguće "preskočiti". 
 
Iako 40 odsto možda zvuči mnogo, odluka Youtube-a donata je kao reakcija na rezultate istraživanja koje je pokazalo da su korisnici "prilično osetljivi" na često pauziranje videa, posebno u slučajevima kada gledaju duže video snimke. 
 
Novi način prikazivanja reklama će za desktop verziju Youtube-a biti uveden ove godine, nakon čega će je dobiti mobilna i TV verzija. 
 
Nove promene će, po svoj prilici, biti dobra vest i za oglašivače, budući da su iz Youtube-a saopštili da je tokom prvih testova, izmereno ukupno povećanje reach-a za osam do 11 odsto.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).