Japanci se pripremaju za uvođenje 6G mreže

Japanska vlada odlučila je da započne pripreme za uvođenje mobilne mreže šeste generacije (6G).
Japanci se pripremaju za uvođenje 6G mreže
Foto: Pixabay
Namera Japana je da ta ultrabrza mreža u Japanu počne sa radom 2030. godine.
 
Sa tim ciljem osnovano je stručno veće u kome su tehnički eksperti, predstavnici privatnih kompanija i nadležnih javnih ustanova, čiji je zadatak da razrade kompleksnu strategiju prelaza na novi format.
 
Komunikacijski sistem pete generacije (5G) biće ovog proleća u Japanu uveden u široku upotrebu. U tome je ova zemlja zaostajala za SAD i Južnom Korejom, gde je korišćenje 5G već počelo.
 
Novinska agencija Kjodo piše da vlada u saradnji sa privredom želi da nadoknadi taj zaostatak i preuzme vodeću ulogu u prelasku na još brži i sigurniji sistem šeste generacije. Široka upotreba sistema 6G očekuje se posebno u autonomnim vozilima bez vozača.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija