Ovo je poslednji Putinov mandat?

Ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio je da neće provesti još jedan mandat na položaju šefa države - od 2018. do 2024 godine.
Ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio je da neće provesti još jedan mandat na položaju šefa države - od 2018. do 2024 godine.

Vladimir Putin je tokom posete Kazanju, gde će 2019. godine biti održan Svetski šampionat u veštinama (VSI) u zanatstvu i industriji, rekao da je reč o događaju koji će biti održan godinu dana posle predsedničkih izbora u Rusiji.

"Govorimo o događaju koji će biti održan 2019, a predsednički izbori u Rusiji biće 2018. godine. Ali uveren sam da će onaj ko postane šef države biti srećan da učestvuje u ovom događaju", rekao je Putin, prenela je Raša tudej, tumačeći to kao nagoveštaj da bi neko drugi mogao da zauzme Putinovo mesto u Kremlju.

Putin je zapravo odgovorio na izjavu predsednika svetske asocijacije VSI Simona Bartlija, koji je izrazio nadu da će aktuelni ruski predsednik prisustvovati svečanom otvaranju i zatvaranju igara u Kazanju.

Putin je do sada više puta dvosmisleno odgovarao na pitanja o tome da li će po isteku tekućeg šestogodišnjeg mandata još jednom učestvovati na predsedničkim izborima.

  • 26.03.2015 07:38
    Šta vredi
    Džaba to kada će naći nekog svog da ga zameni. Narodu jednostavno ne daju drugog izbora. Setimo se kako su prošli opozicionari u prošlosti do dana današnjeg u Rusiji.
  • LosmiNS

    26.03.2015 07:23
    Pa veruje mu njegov narod dok mi naše brzo popljujemo. A nekih se nažalost rešavamo i vatrenim oružjem,slanjem u Hag i sl.
  • sloven

    26.03.2015 07:13
    .
    Doci ce u Srbiju da se kandiduje za dozivotnog predsednika, diktatorski mandat zagarantovan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet