Tri decenije čekao smrtnu kaznu, a sada ga puštaju

Zatvorenik koji je proveo 30 godina u američkom zatvoru čekajući izvršenje smrtne kazne, biće oslobođen zbog nedostatka dokaza.
Zatvorenik koji je proveo 30 godina u američkom zatvoru čekajući izvršenje smrtne kazne, biće oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Prema rečima tužilaca, ne postoji dovoljno dokaza da je Entoni Rej Hinton 1985. godine izvršio ubistva za koja je osuđen.

Sudija Laure Petro odbacila je optužnicu protiv Hintona. Okružni tužilac je rekao da balističari nisu uspeli da ustanove da li je šest metaka sa mesta zločina, koji su bili ključni dokaz protiv njega, ispaljeno iz pištolja koji je policija zaplenila u njegovoj kući.

Hinton je osuđen za dva ubistva izvršena 1985. godine prilikom pljačke restorana brze hrane u Birmighemu u Alabami. Tužilaštvo je Hintona povezalo sa ubistvom preko pištolja kalibra 38 milimetara nađenog u njegovoj kući.

Američki Vrhovni sud prošle je godine vratio predmet na ponovno suđenje, što je dovelo do preispitivanja dokaza.

Odbrana je 16 godina tvrdila da je Hinton nevin i da je bio na svom radnom mestu u jednoj robnoj kući kada je zločin izvršen.

Vrhovni sud je prošle godine zaključio da Hinton na prvom suđenju nije bio u dovoljnoj meri pravno zastupljen kako to nalaže ustav.

Iz kancelarije tužilaštva nije bilo komentara.

  • 02.04.2015 21:44
    Kako god, on je jedini koji zna pravu istinu, bilo da je kriv ili nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.