Kuvajt: Uhapšeno više osoba zbog napada na džamiju

Kuvajtske vlasti uhapsile su nekoliko osoba koje se sumnjiče da su umešane u samoubilački napad na šiitsku džamiju u centru grada Kuvajta, u kome je poginulo 26 osoba, saopštili su danas bezbednosni izvori.

Kuvajtske vlasti uhapsile su nekoliko osoba koje se sumnjiče da su umešane u samoubilački napad na šiitsku džamiju u centru grada Kuvajta, u kome je poginulo 26 osoba, saopštili su danas bezbednosni izvori.

"Uhapšeno je više osumnjičenih da imaju veze sa bombašem-samoubicom", izjavio je neimenovani izvor u bezbednosnoj službi.

U jučerašnjem napadu na šiitsku džamiju u centru grada Kuvajta poginulo je 26 osoba i bombaš-samoubica, a povređeno je 227 ljudi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Eksplozija je odjeknula tokom tradicionalne molitve petkom u džamiji Imama Al-Sadeka u četvrti El-Savabir u tom gradu.

Kuvajtska novinska agencija je izvestila da je bombaš-samoubuica aktivirao eksploziv među vernicima u zgradi džamije. Kuvajtski emir, šeik Sabah al-Ahmed al-Džaber al-Sabah, posetio je juče mesto nesreće, osuđujući napad kao pokušaj pretnje nacionalnom jedinstvu Kuvajta. Šeik Džaber je naglasio da je "to za njih suviše teško" i da je Kuvajt mnogo jači.

Odgovornost za napad u saopštenju na društvenim mrežama preuzela je grupa "Islamska država" (IS), navodeći izvesnog Abu Sulejmana al-Muvaheda kao napadača. Kuvajtska vlada je proglasila danas Dan žalosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet