Grčka neće vratiti dug MMF-u

Grčki ministar finansija Janis Varufakis potvrdio je da Grčka neće isplatiti dug Međunarodnom monetarnom fondu.

Grčki ministar finansija Janis Varufakis potvrdio je da Grčka neće isplatiti dug Međunarodnom monetarnom fondu.

On je zvanično potvrdio da Grčka neće ispoštovati rok da plati 1,6 milijardi evra duga Međunarodnom monetarnom fondu, koji ističe u ponoć.

- Grčka danas neće uplatiti 1,6 milijardi evra duga Međunarodnom monetarnom fondu, ali se nada da će u poslednjem trenutku postići dogovor sa kreditorima - rekao je ministar finanisija Janis Varufakis.

Nešto pre toga, nemački zvaničnik izjavio je da je prekasno da se pomogne Grčkoj. Premijer Aleksis Cipras razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i šefom Evropske centralne banke Mariom Dragijem, rekao je zvaničnik vlade u Atini.

Ovi kontakti ostvareni su u pokušaju da se pronađe kompromisno rešenje za isplatu pomoći Atini u zamenu za provođenje reformi.

  • 30.06.2015 16:32
    Dzabalebarosi i lopine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).