Kameron: Narediću bombardovanje Libije i Sirije

Britanski premijer Dejvid Kameron spreman je da naredi vazdušne udare na položaje ekstremista Islamske države u Libiji i Siriji da bi se sprečili napadi na ulicama Velike Britanije. 

Britanski premijer Dejvid Kameron spreman je da naredi vazdušne udare na položaje ekstremista Islamske države u Libiji i Siriji da bi se sprečili napadi na ulicama Velike Britanije.

"Ako postoji pretnja za Britaniju ili naše ljude, ulice, možemo to zaustaviti tako što ćemo preduzeti neodložnu akciju protiv takve pretnje", rekao je Kameron novinarima po dolasku u posetu Indoneziji.

Kameron je istakao da je kao premijer spreman da preduzme takvu akciju, u slučaju da pretnje stižu iz Sirije, Libije ili neke druge zemlje. Predviđeno je da se Kameron kasnije tokom dana sastane sa predsednikom Indonezije Džokom Vidodom sa kojim će razgovarati o saradnji dve zemlje u borbi protiv islamskih ekstremista.

Kameron je prošle nedelje, u intervjuu za američku TV mrežu NBC, rekao da je Velika Britanija je spremna da sarađuje sa SAD na uništenju "kalifata" koji su uspostavili ekstremisti Islamske države u Iraku i Siriji.

On je naveo da mu je želja da njegova država učini više, ali da mora da "uz sebe ima parlament". "Mi razgovaramo i razmatramo u ovom trenutku, zajedno sa opozicionim partijama u Britaniji, šta još možemo da učinimo. Ali ne sumnjajte, mi smo rešeni da sa vama sarađujemo na uništenju kalifata u obe države", kazao je Kameron.

Poslanici britanskog parlamenta glasali su protiv vojne akcije u Siriji pre dve godine, podsetio je BBC.

  • 27.07.2015 17:13
    Ista ste bagra.
  • 27.07.2015 16:01
    Sada si se setio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.