Trojica ruskih opozicionara počela štrajk glađu

Trojica ruskih opozicionih aktivista počela su štrajk glađu u Novosibirsku zbog odluke vlasti da ih diskvalifikuje za učestvovanje na lokalnim izborima.

Trojica ruskih opozicionih aktivista počela su štrajk glađu u Novosibirsku zbog odluke vlasti da ih diskvalifikuje za učestvovanje na lokalnim izborima.

Leonid Volkov, šef opozicione kampanje, i kandidati Jegor Savin i Sergej Bojko počeli su štrajk glađu posle odluke izborne komisije trećeg po veličini grada u Rusiji da ne prihvati potpise koje su podneli da bi učestvovali na predstojećim lokalnim izborima.

Opozicija posmatra regionalnu kampanju za septembarske izbore kao generalnu probu za parlamentarne izbore koji se održavaju iduće godine. Trojica aktivista rekli su da će nastaviti protest dok Centralna izborna komisija ne preispita njihov slučaj. Volkov je osporio odluku komisije koja je našla greške sa preko 1.300 potpisa od oko 11.600 koje su podneli, uz navode da je glavni argument iza odbijanja da se komisija poziva na zastarele baze ličnih podataka.

"Ova trojica hrabrih i poštenih ljudi se štrajkom glađu bore za izborna prava svih Rusa", napisao je opozicioni lider Aleksej Navalni na svom blogu. "Način na koji je opozicija izbačena iz izbornih lista u Sibiru sutra će se ponoviti širom zemlje i ovaj scenario će se koristiti takođe za izbore za državnu Dumu", dodao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.