Švedska uvodi šestočasovno radno vreme

Švedska radi na skraćenju radnog vremena na šest sati s ciljem povećanja produktivnosti radnika.
Švedska radi na skraćenju radnog vremena na šest sati s ciljem povećanja produktivnosti radnika.

Poslodavci širom zemlje već su skratili radno vreme jer veruju da će njihovi radnici biti korisniji ako se koncentrišu i kvalitetno iskoriste kraće radno vreme, a da isto tako imaju više vremena za privatni život.

Fabrika Tojote u Geteborgu, drugom najvećem gradu u Švedskoj, pre trinaest godina skratila je vreme radnicima i prema analizama produktivnosti i profita to se pokazalo kao dobar potez.

Softverska kompanija Filimundus iz Stokholma prošle godine je uvela šestosatno radno vreme. "Osmosatno radno vreme nije toliko efikasno koliko se misli", izjavio je izvršni direktor kompanije Linus Feldt.

Međutim, u ovoj softverskoj kompaniji radnicima je zabranjeno korišćenje društvenih mreža, sastanci su svedeni na minimum, ali i druge vrste ometanja su eliminisane s ciljem da osoblje bude više motivisano.

  • 15.12.2015 20:10
    Nina
    S ciljem da osoblje bude produktivnije a ne motivisano. Smanjili su radno vreme a zaposleni istovremeno dobili vise posla. Tako da nemojte misliti kako se u svedskoj ne radi! Greska, osim toga radnici nisu bas motivisani vec streseni jer nemogu postici zavrsiti posao. Nije bas tako kako pisete ovde.
  • Ex Chapman

    02.10.2015 09:21
    @Member
    A gde ti to živiš druže pa ti je radno vreme 4 sata? Da se svi mi tamo preselimo
  • LimanacNS

    02.10.2015 08:42
    C-c-c-c
    Kakvi džabalebaroši :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.