Pucaće na one koji namerno pale vatru u šumi

Vojni zvaničnik u indonežanskoj provinciji Džambi rekao je da je naredio da na svakog ko namerno pali vatru u šumskim oblastima, bude pucano iz vatrenog oružja.
To je naređeno u trenutku kada se vlasti bore sa mnogobrojnim požarima u regionu.
 
"Cilj je da se to jednom stavi do znanja ljudima, koji su mnogo puta već upozoreni. Cilj je da pokažemo da smo odlučni i ozbiljni", rekao je pukovnik Refrizal, komandant snaga za borbu protiv šumskih požara u Džambiju. Refrizal je napomenuo da će njegov nalog biti izvršen "odgovorno".
 
Indonežanski mediji su preneli da su i vlasti u susednoj provinciji Južna Sumatra izdale isti nalog.
 
Pet indonežanskih provincija proglasilo je vanredno stanje zbog šumskih požara, saopštila je Indonežanska agencija za vanredne situacije (BNPB), a broj požara se u mnogim oblastima povećao tokom protekle nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.