Državna tužiteljka Venecuele smenjena nakon opsade kancelarije

Novoformirana Ustavotvorna skupština Venecuele jednoglasno je donela odluku o smeni državne tužiteljke Luise Ortege.
Na njeno mesto postavljen je Tarek Vilijem Sab, koji se trenutno nalazi na mestu ombudsmana.
 
Tokom glasanja provladini poslanici uzvikivali su "izdajnik" i "pravda je stigla", prenosi AP.
 
Za to vreme, 30 pripadnika Nacionalne garde opkolilo je kancelariju državne tužiteljke koja je na Tviteru napisala da se radi o "opsadi" i da to porukom na društvenoj mreži "prijavljuje nacionalnoj i međunarodnoj zajednici".
 
Južnoamerička trgovinska organizacija Merkosur suspendovala je danas Venecuelu iz članstva u toj grupi na neodređeno vreme.
 
Ministri spoljnih poslova Argentine, Paragvaja, Urugvaja i Brazila saopštili su ovu odluku na sastanku u Sao Paolu.
 
Oni su apelovali na predsednika Venecuele Nikolasa Madura da oslobodi demonstrante iz zatvora i započne političku tranziciju, prenosi Rojters.
 
Agencija ocenjuje da je reč o još jednom pritisku na Madura da ukine nedavno izglasanu Ustavotvornu skupštinu i obnovi demokratiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.