Nova austrijska vlada azilantima ukida novčanu pomoć i uzima telefone

Nova austrijska vlada koju će voditi, nakon sutrašnjeg polaganja zakletve, Sebastijan Kurc, planira brojna pooštravanja u pravu na azil.
Nova austrijska vlada azilantima ukida novčanu pomoć i uzima telefone
Foto: Pixabay
Nova vlada planira i da ukine novčanu pomoć i azilantima uzima mobilne telefone.
 
U programu vlade Narodne partije Austrije (OVP) i Slobodarske stranke (FPO), u delu nazvanom unutrašnja bezbednost, navedeno je da se želi obezbediti miran suživot svih ljudi u zemlji.
 
Migranciona politika treba biti tako koncipirana da može biti podržana od strane stanovništva.
 
Azil treba, kako smatra nova vlada, biti omogućen samo za vreme opasnosti po lice kojem je potrebna zaštita.
 
Planirane su i promene u opskrbljivanju izbeglica. Tako je planirano uspostavljanje Savezne agencije za pružanje podrške i brigu.
 
Individualni smeštaj za tražioce azila ubuduće neće biti moguć, a nova vlada planira i da ukine novčanu pomoć, već uvede isključivo pomoć u potrebnim stvarima.
 
Uz to prilikom podnošenja molbe za dobijanje azila tražiocu, prema planu vlade, trebalo bi biti oduzet sav novac koji ima kod sebe kako bi se pokrili troškovi opskrbljivanja.
 
Uz to podnosilac azila trebalo bi vlastima da stavi na raspolaganje mobilni telefon, kako bi na osnovu ličnih podataka mogla da se utvrdi ruta putovanja i identitet lica.
 
Planirano je i skraćivanje rokova za žalbe, kao i negativan odgovor ukoliko ne bude bilo moguće jasno utvrditi identet.
 
Prema programu rada vlade Austrija treba da se vrati režimu Šengena tek nakon što bude zaustavljena ilegalna migracija i obezbeđena spoljna granica EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.