Tramp raspustio komisiju za izbornu prevaru

Predsednik SAD Donald Tramp raspustio je komisiju zaduženu da razmotri navode o izbornoj prevari tokom izbora 2016. godine.
Tramp raspustio komisiju za izbornu prevaru
Foto: Pixabay
Bela kuća je saopštila da je predsednik to uradio nakon što su mnoge savezne države odbile da komisiji obezbede podatke.
 
"Umesto da se upustimo u beskrajne pravne bitke na račun poreskih obveznika, potpisao sam izvršnu naredbu kojom raspuštam Komisiju i zatražio od ministarstva za unutrašnju bezbednost da preispita ta pitanja i odredi dalje akcije", naveo je Tramp u saopštenju.
 
Ta komisija, kojoj je predsedavao potpredsednik SAD Majk Pens, uspostavljena je u maju prošle godine kako bi razmotrila tvrdnje o izbornoj prevari, ali je naišla na otpor mnogih saveznih država. 
 
Savezni sudija u Vašingtonu je u novembru konstatovao da je ta komisija samo savetodavno telo, i da nema pravnu moć da prisili države da joj daju podatke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.