Mostarski most osvetljen likom Predraga Lucića

Portal tačno.net, Centar za kritičko mišljenje i Centar za mir i multietničku saradnju osvetlili su most u Mostaru likom Predraga Lucića.
Predrag Lucić, jedan od osnivača legendarnog "Feral Tribjuna", umro je u sredu, a od njega se već dva dana opraštaju brojni poštovaoci iz Hrvatske, ali i drugih zemalja. Nedeljnik Novosti i dnevnik Novi list oprostili su se od Lucića na naslovnim stranama i natpisima "Adio, druže" i "Zbogom, druže".
 
 
Zajedno sa Viktorom Ivančićem i Borisom Dežulovićem činio je legendarni trio "Viva Ludež" koji je vodio političko-satirični nedeljnik "Feral Tribjun". Između ostalog, radio je kao ratni reporter, novinar-terenac, kolumnista, reditelj i književnik.
 
Pod svojim imenom u Feralu Lucić se prvi put pojavio 17. februara 1985. godine, a pre toga je nekoliko priloga objavio pod pseudonimom Captain A. Tokom 1988. Feral je bio potpisan s "ulje na vatru dolijevao Studio Ludež", što se odnosilo na Lucića i Dežulovića, beleži hrvatski novinar Boris Pavelić u knjizi "Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune".
 
 
Pisao je i za riječki Novi list, kao i za Radio Slobodna Evropa.
 
Neke od svojih satiričnih pesama je izvodio i u kabareima sa Dežulovićem. Zajedno sa njim objavio je i "Greatest Shits - Antologiju suvremene hrvatske gluposti". Objavio je nekoliko zbirki pesama, poput "Haiku haiku je*em ti maiku", "Ljubavnici iz Verone", "Sun Tzu na prozorčiću", "Bezgaća povijesne zbiljnosti", "Gusle u magli", a naziv poslednje zbirke je "Step by step – Stepinac".
 
Poslednji ispraćaj Predraga Lucića biće u petak u 11.45 na splitskom groblju Lovrinac.
  • Feralovac

    12.01.2018 22:26
    Zbogom dobra dušo koja si dokazivala da kvalitetno novinarstvo uprkos svemu postoji
  • Čitalac

    12.01.2018 12:57
    Ne razumem kontekst ali je divno da se ljudi tako opraštaju od takvog pisca jer on je to pre svega bio...
  • Wolf 359

    12.01.2018 12:35
    Svaka cast za Mostar...Deo pametnog NS-a se pridruzuje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.