VIDEO: Spaljena džamija u Berlinu

Grupa neidentifikovanih napadača zapalila je Koca Sinanovu džamiju u Berlinu.
Napad se dogodio sinoć oko dva sata po lokalnom vremenu, a reč je o džamiji Turske islamske zajednice Dijanet (DITIB).
 
Imam džamije u berlinskom naselju Rajnikendorf Bajram Turk rekao je kako je požar zahvatio ceo kompleks džamije i kako je on trenutno neupotrebljiv.
 
"Vatrogasci su intervenisali, ali objekat je neupotrebljiv. Dva svedoka su videla tri maskirana napadača kako posipaju zapaljivu materiju u džamiju i beže nakon izazivanja požara", kazao je Turk.
 
Berlinska policija pokrenula je istragu o napadu, a u preliminarnom policijskom izveštaju se navodi da su napadači pre izazivanja poraza razbili staklo na delu džamijskog kompleksa.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).